Onsdagen den 13 juni togs det första spadtaget för det som ska bli 31 st radhus i BRF Vikhemsby, Staffanstorp. Det är Mariastaden Projekt som är beställare och BAB är totalentreprenör.

Vikhem är en ny del av Staffanstorp där alla invånare ges möjlighet till ytterligare livskvalitet; strosa i motionsspåret, fika på torget eller leka i parken med mera. Med tiden kommer Vikhem att bidra med upp till tusen nya invånare i kommunen.

Det var Nino Vidov kommunordförande i Staffanstorp (M), Marko Inkinen arbetschef, BAB i region Malmö, Anders Gustafsson, platschef BAB i region Malmö, samt Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt som höll i spadarna. Alla 31 radhus är redan sålda och många av de nya husägarna var på plats för att se det första spadtaget

– Det är ett bra område för barnfamiljer och vi har planerat för skola och förskola på området. Kommunen är väldigt expansiv och det är många som vill flytta hit. De vill bo i en lugn och trygg miljö berättar Nino Vidov.

– Vi känner oss mycket nöjda med vårt samarbete med kommunen, att de har gått i förväg och bl a gjort iordning vägar och dammar så att köpare och andra kan se hur det kommer att se ut i framtiden. Det är också kul att få samarbeta med BAB igen. I dagsläget har vi ca 100 hus i produktion på andra orter där BAB är totalentreprenör, säger Johan Sjöstedt.

– Vi ser fram emot att sätta spaden i marken och naturligtvis glada och stolta att få vara med på ytterligare ett projekt åt Mariastaden, avslutar Marko Inkinen.