Gyllene spadtag för omvandlingen av Polishuset vid Davidhallstorg

Riksbyggen har tecknat samverkansavtal med BAB för omvandlingen av det gamla Polishuset på Davidshallstorg i Malmö.

Tisdagen den 18 december togs det första spadtaget för att omvandla det gamla Polishuset vid Davidhallstorg i Malmö till bostäder.

Under pompa och ståt sänktes de tre guldspadarna ner från en byggkran och överlämnades till Andreas Schönström, kommunalråd Malmö Stad, Roland Ljungdell, byggande styrelse, och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen.

– Vi vill skapa lägenheter utöver det vanliga på Davidshall. Det kommer att bli både helt nya och yteffektiva lägenheter blandat med gamla härliga lägenheter som med dagens nya byggkrav och stort fokus på hållbarhet blir unika i området, säger Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen.

Till Hartmann, platschef BAB, region Malmö berättar;
– Det gamla Polishuset som är byggt på 30-talet ska förnyas. På gården kommer vi att bygga 3 hus på uppdrag av Riksbyggen som ska matcha polishuset. Sammanlagt blir det 122 unika lägenheter i olika planlösningar och storlekar. Inflyttning beräknas ske till sommaren 2021.

– Under vecka 2 startade vi med betongarbeten för Hus E. I Hus C+D håller vi på med markarbeten för grundläggning. I Hus A+B är det fokus på invändiga rivningsarbeten i samband med murningsarbeten, berättar Till.

PROJEKTSTATUS


Kommande
Pågående
Avslutat