Måndagen den 26:e mars togs det första spadtaget i det som ska bli 29 st radhus  i Höganäs. Det var Johan Sjöstedt Mariastaden Projekt AB, Ulf Molin (C) vice kommunalråd och Fredrik Ljung BAB  som höll i spadarna. Radhusen ska byggas på idrottsplatsen Julivallen vid Folkparken i Höganäs.

– Det är en kommun som växer och därmed finns en stor efterfrågan på bostäder. Vi har många förstagångsköpare som kunder och har valt att framförallt bygga radhus. BAB är totalentreprenör för bygget och vi är mycket nöjda med vårt samarbete. De bygger även två av våra andra radhusområden, vilka ligger i Norra Borstahusen utanför Landskrona och kv Sågcrona här i Höganäs, säger Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt AB.

Ulf Mohlin, (C) vice kommunalråd i Höganäs håller ett kort tal på plats där han bland annat betonar;
– Höganäs tätort behöver växa mer. Vi behöver vara fler för att kunna ha en bra service och behålla handeln. Så det här betyder mycket säger Ulf.

– Känns bra att få vara en del av utvecklingen här i Höganäs och bidra till en hållbar utveckling. Etapp 1 (8 st hus) beräknas vara klara i februari och etapp 2 (21 st hus) i april 2019. Läget är fantastiskt med tanke på närheten till både havet och centrum säger Mats Falk, platschef region NV Skåne.