Torsdagen den 7 juni var det dags att inviga den första etappen av de två 17-våningshusen, i kvarteret Triangeln, Helsingborg. Det är totalt 188 hyresrätter och BAB är totalentreprenör. Det ska bli ett helt nytt bostadsområde där det ska byggas 600-700 bostäder.  

Det var ca 50 personer som kom för att få se det första spadtaget samt höra Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg (M), Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen och Kenneth Andersson, VD för BAB, berätta mer om planerna för det nya bostadsområdet.

Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen berättar att Helsingborg är en viktig stad för Riksbyggen. Att det nya bostadsområdet blir ett rejält tillskott av nya hyresrätter och bidrar till Helsingborgs tillväxt och utveckling.

– Vi är naturligtvis glada att få samarbeta med Riksbyggen och att få vara med att bidra till samhällsutvecklingen. Det är vårt största projekt hittills och bevis på att BAB växer och kan ta sig an utmaningar likt denna, säger Kenneth Andersson, VD BAB Byggtjänst

När det var dags för det första spadtaget var det inte tre guldspadar som stod uppradade. Nej, den här gången var det en grävmaskin som stod redo. Peter Danielsson var den som fick äran att styra grävskopan, vilket resulterade i ett rejält första ”grävskopatag”.